Facebook Sayfalarındaki Erişime Neler Oluyor?

Yorum Yapın
sayfalar organik erişim


Fan sitelerin kalbi olan Facebook sayfaları, bugünlerde erişim problemleriyle boğuşuyor. Facebook'un sayfalardaki gönderilerin üyelere gösterilmesinde yaptığı değişiklik, fan siteleri ciddi anlamda etkiledi. İlgilendiğim sayfalardan biri olan Magazinee, erişim problemi yüzünden eski beğenileri göremez oldu ve üye sayısının artışı yavaşladı.

Severek takip ettiğim Dizi-Mania sayfası aynı sorundan muzdarip olduğunu kendi sayfalarında duyurdu. Gönderilere erişimin çok azaldığından bahseden sayfa, üyelerinden "Bildirimler Al" özelliğini kullanmalarını rica etti.

Nedir Sayfalardaki Değişiklik?

Facebook, artık kullanıcıların her gönderiyi görmesini engellemeye çalışıyor. Faydalı içerikleri ön plana çıkararak, yeni bir mantık geliştiriyor. Bunu sağlamak için de organik erişimi düşürüyor.

Facebook ve Twitter sayfalarında gördüğümüz "Beğeniyorsan Like, Beğenmiyorsan Yorum" şeklindeki paylaşımlar bu mantıkla devre dışı kalıyor. Yeni sayfa mantığında kullanıcılar için faydalı içerikler üretilmeli.

Çözümü Var Mıdır?

Erişimleri yakından takip eden biri olarak, kalıcı bir çözümü henüz göremedim. Sayfayı birkaç günlüğüne gizlemek, tekrar açtığınızda erişimlerinizi eski haline çeviriyor, ama bu çok kısa sürüyor. 

Verilen tavsiyelerden bazıları gönderileri planlamak, görsel ve video paylaşımları arttırmak ve üyelerin ilgi alanlarını iyi analiz ederek bu yönde paylaşım yapmak.

Yorum Zamanı: Eğer siz de sayfalarınızda erişim problemi yaşıyorsanız, bu sorunun çözümlerini araştırdınız mı? Sizce neler yapılmalı?

0 yorum:

Yorum Gönder