Hevesli Bir Blogger'la Röportaj Yaptım: Kitap Kuşu Röportajı

2 yorum

Uzun süreli aradan sonra tekrar merhaba!
Bir röportajla dönüş yapmaya karar verdim, ve röportaj olarak bu sefer yeni ve hevesli bir blogger bulmak istedim. Aklıma Kitap Kuşu geldi. Özlem, kitap ağırlıklı olmak üzere dizi,sinema,anime gibi konularda da yazılar yazıyor. Yakın zamanda Bumerang Platin Üye olmuş. Sitesi gittikçe gelişiyor. 


İşte röportaj:

1- Merhaba Özlem! Bize biraz kendinden bahseder misin? Hangi ünlülerin hayranısın? 
Merhaba. 14 yaşındayım, öğrenciyim. Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, James Franco, MFÖ, The Strokes, Taylor Momsen, Leighton Meester, Lorde, Sixto Rodriguez, Antonio Banderas ilk aklıma gelenler. Ama geniş bir müzik zevkine sahip olduğum için daha çok kişi sayabilirim aslında. 

 2-Blog açmaya nasıl karar verdin? Seni teşvik edenler oldu mu? 

2008 yılında Blogcu'dan ilk blog sitemi açmıştım, o zamanlar kitaptan ziyade tasarımlarla uğraşıyordum. Bir süre sonra Blogcu'da bazı düzenlemeler olmuştu ve toplu bir şekilde 2012 yılında Blogspot'a geçmiştik. O zamanlar pek çok konuda blog açtım ancak 2013 yılında hepsini sildim ve Kitap Kuşu'nu açıp kendimi bu bloga adadım. Teşvik eden olmadı, kendi isteğimle açmıştım.

 3-Blogun teması renkli ve okuyucular için güzel olmuş. Düzenlemeler sana mı ait? Tasarım bilgin hakkında neler söylersin? 

Teşekkür ederim.^^ Bloğumun header'ını bir arkadaşım benim için tasarlamıştı. Bunun haricinde bloğun her şeyini ben kendim yaptım. Birkaç sene öncesine dek tamamen grafik tasarımla uğraşıyordum ama artık ilgimi çekmiyor. Şu andaysa bir bloggera yetecek kadar tasarım bilgim var.

 4-Kitap blogu sayısı gittikçe artıyor, bu da bloglar arası rekabetin artması demek. Geleceğe dair blogla ilgili hedeflerin neler?

 Evet. En büyük hedefim bloğumun izleyici sayısının artması tabii ki. Bunun haricinde tasarımı baştan düzenlemek gibi bazı hedeflerim de var. 

 5-Kitabın yanı sıra anime,dizi,film,müzik gibi konularda da yazıyorsun. Konu sayısının fazla olması seni yoruyor mu? 

Aslında yoruyor ama bu kadar çok kategorinin olması benim kararımdı. Mesela bir film izleyince onu da bloğumda yorumluyorum. Ama bu ne kadar yorsa da kitapseverler dışında o konuya ilgi duyanları da çekiyor. Pek çok kişiye hitap etmek daha güzel bana kalırsa. 

 6-Bloguna dair en büyük hayalin nedir? 

Umarım bir gün Türkiye genelinde tanınmış bir blogger olabilirim.^o^ 

 7-Site açmayı düşünenlere, yolun başında olanlara ne söylemek istersin? 

Aslında ben de bu işte pek profesyonel sayılmam ama şunu söyleyebilirim: Tamamen kendileri olmalılar. Zaten devamı geliyor. Başkalarının içeriklerini kopyalamaktan ve emek hırsızlığı yapmaktan ziyade kendileri yazarlarsa insanlar kendilerine saygı duyuyor. Ayrıca diğer bloggerlarla güzel ilişkiler kurmaları da iyi olacaktır.

Özlem'e ulaşmak isterseniz:

2 yorum:

  1. Röportaj için tekrar teşekkür ederim. ^-^ Güzel bir röportajdı ayrıca Kitap Kuşu olarak bana yapılan ilk röportajdı. Başarılar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tekrar teşekkür ederim. Nice röportajları yapman dileğiyle.

      Sil