Bloglovin Widgetlarını Nasıl Ekleyebilirim?

Yorum Yapın

Bloglovin, ask.fm hesabında aldığım sorulardan biriydi. Bloglovin widgetını nasıl ekleyeceğini bir ziyaretçimiz sordu. Ben de widget kısmını anlatarak, biraz da genel olarak Bloglovin'den bahsederek bir yazı yazdım.

Bloglovin Nedir?

Bloggerların sayısı gittikçe artıyor. Bu artışla beraber takip ettiğimiz bloglar da doğal olarak arttı. Birçok blogu takip etmek isteyenlerin kullanacağı sitelerden biri : Bloglovin. Bu sitede takip ettiğiniz blogları ekliyorsunuz, o sizin için yazıları topluyor ve tek bir noktadan bütün yeni yazıları görebiliyorsunuz.

Bloglovin'de sadece beğendiğiniz blogları takip etmiyorsunuz, ayrıca yeni bloglar da keşfedebiliyorsunuz. Çok kullanışlı bir sistem olduğu için birçok blogger kullanıyor. Ayrıca mobil cihazlarınızdan da siteyi kullanabilirsiniz. Android Market ve Apple Store'da uygulama yer alıyor.

Nasıl Kullanırım?

Bloglovin'e kayıt olmak için buraya tıklayın. Kayıt kısmını kolayca gerçekleştirebilirsiniz. O yüzden fazla bahsetmiyorum. Daha çok Bloglovin widget'ını ve siteden görünüşleri paylaşacağım.


Mark all as read kısmına tıklayarak okunmayan tüm yazıları okunmuş olarak işaretleyebilirsiniz. Find blogs to follow ise Bloglovin'in size önerdiği blogların gösterilmesini sağlıyor. 


Bloglovin'in önerdiği bloglar böyle gözüküyor. Search blogs kısmından ise arama yaparak takip etmek için bloglara ulaşabilirsiniz.



Kalpli kısıma tıkladığınızda ise bu menü geliyor. Profilinizi, blogunuzu düzenleyebilirsiniz. Blogunuz için widget kodunu alabilirsiniz. Widget kodu alabilmeniz için önce blogunuzu tanıtmanız gerekiyor. Bunu Your Blogs kısmından yapıyorsunuz. Bloglovin size bir kod veriyor, bu kodu sitenize yapıştırıyorsunuz. Daha sonra widget kodlarını alabilirsiniz.


Widgetlar bu şekilde. Takipçi sayınızı gösteren widgetların yanında resimli widgetlar da mevcut. Get this icon'a tıklayarak kodumuzu alıyoruz.


Kodumuz hazır. Bu kodu eklemek istediğimiz yere, Gadget Ekle > Html/Javascript kısmından ekleyerek kaydedebilirsiniz.

Bloglovin'in bazı yerlerine kısaca değindim. Yeni blogger arkadaşlar edinmek ve takipçilerinizi sizi takip etmenizi kolaylaştırmak için Bloglovin kullanmanızı tavsiye ederim.




0 yorum:

Yorum Gönder